Pricomigdale

de farfuriavesela in Prajituri, 24 Mai 2014 | 9077 vizualizari

 

Pricomigdale dupa o reteta veche, delicioase langa o cafea

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar tos
  • 6 albusuri
  • 200 gr nuca macinata bine
  • 30 gr faina
  • esenta de migdale
  • un plic de zahar vanilinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Intr-o cratita amestecam zaharul cu nuca si cu zaharul vanilinat, apoi adaugam albusurile (nebatute spuma). Punem cratita pe foc mic si amestecam pana cand compozitia incepe sa se albeasca. Se ia cratita de pe foc aproape de momentul cand incepe sa fiarba si se continua amestecarea pana cand compozitia s-a racit. Se adauga esenta de migdale si faina, se incorporeaza bine.

Cu ajutorul unui pos sau cu lingurita se aseaza gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le faceti mai mici sau mai mari dupa cum va plac, dar lasati spatiu intre ele pentru ca in cuptor se maresc.

Se coc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand marginile se rumenesc. Le puteti pudra sau nu cu zahar pudra, dar cu siguranta le serviti cu multa placere.

Sunt chiar mai bune dupa doua zile, cele care mai rezista, pentru ca nu mai sunt asa crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post