Profiterol cu crema de afine si inghetata

de Patty in Dulciuri, 18 Iun 2016 | 3143 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru choux-uri:

  • 150 ml apa;
  • 75 ml ulei;
  • 100 g faina;
  • 3 oua;
  • sare;

Pentru topping:

  • inghetata de ciocolata;
  • inghetata de piersici;
  • crema de afine;
  • sos de ciocolata;
  • fructe pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu crema de afine si inghetata:

Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos  formam gramajoare din aluat.. Se baga la cuptor pentru 15 minute.

Cand sunt gata, gogoselele se scot, se umplu cu crema de afine.

Se ia o cupa de inghetata si se aseaza choux-uri,cupe de inghetata de ciocolata/piersici,iar pe deasupra se decoreaza cu sos de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu crema de afine si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]