Pseudo Amandine

de Dea_Dea in Prajituri, 25 Mar 2013 | 3170 vizualizari

 

O prajitura mai light

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 lingura de ulei
  • 4 linguri mac
  • 2 linguri iaurt
  • GLAZURA
  • 30 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura de frisca lichida
  • ORNAT
  • 100 ml frisca batuta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pseudo Amandine:

Se preincalzeste cuptorul, focul sa fie potrivit.

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine ca o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul si iaurtul. Se toarna peste albusurile batute, iar la final se adauga macul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt (eu am pus in tava patrata de 20x20) si se da la cuptor. Se scoate, se lasa la racit  si se taie blatul bucati.

Glazura

Ciocolata se taie bucati, se adauga frisca si se pune la topit pe abur, pana se omogenizeaza, apoi se pune peste bucatile de blat.

Deasupra se pune frisca batuta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pseudo Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu multa nuca