Pui cu bambus

de Sylvia in Pui, 10 Apr 2010 | 13999 vizualizari

 

Este o reteta care o fac foare des, pe aceasta reteta se poate face si porc cu babmus si vitel cu bambus, modificam si adaptam doar timpul de fierbere la carne

 

INGREDIENTE

  • 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui pe care il taiem cubulete,
  •  o jumatate de ardei rosu,
  • 250 grame de bambus ( putin mai mult de jumatate in cutia de babums de 430 grame ) ,
  • o lingura ulei de masline,
  • o lingurita de ghimbir pudra,
  • o lingura sos soya,
  • o lingurita de amestec de condimente pt mancare chinezeasca ( eu am cumparat in varianta asta de la magazinul chinezesc, puteti pune aceeasi cantitate din amestec de 5 condimente care este specific bucatariei chinezesti ),
  • o jumate de lingurita de pasta de ardei iute,
  • o lingurita de amidon sau maizena pentru sosuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bambus:

 Preparare : se calesc in wok  intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba.

  Se  adauga  apoi condimentele si se mai caleste un minut apoi adaugam bambusul, o lingura de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei; Adaugam apoi o canita de apa si lasam sa clocoteasca 8-10 minute.

  Cu 2-3 minute inainte de a fi gata adaugam ardeiul rosu taiat feliute si mai condimentam daca este cazul dupa gust. La sfarsit mai adaugam amidonul amestecat cu putina apa rece sau daca aveti maizena punem direct maizena fara apa. Se serveste cald cu orez fiert sau cu paste de orez, eu am mai facut de aceasta data si pui cu legume chinezesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (9)

Sylvia 1

11.04.2010, 11:49

Multumesc pentru aprecieri .

Sylvia 1

11.04.2010, 11:49

Bunica sunt bogata abia astept sa se deschida magazinul pana atunci adun la pusculita

Sylvia 1

11.04.2010, 11:51

Teo este si in Romania, bambus se gaseste la Selgros soya, pasta de ardei iute, ghimbir am vazut in toate marketurile mari, ghimbir este din cel proaspat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste de faina