Pui cu bambus si legume

de T I M E A in Pui, 14 Aug 2014 | 3384 vizualizari

 

O mancare usoara de vara cu tenta asiatica. Nu doar retetele standard de mancaruri asiatice sunt bune ci si cele pe care le combinam acasa dupa propriile gusturi.
Incercati reteta, e o bunatate si e usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei verde gras
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 borcan bambus
  • 2-3 lingurite sos Worchester
  • 2-3 lingurite sos negru de soia
  • oregano uscat
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bambus si legume:

Punem pe foc o tigaie adanca ( eu folosesc un wok) in care adaugam uleiul de masline.

Pieptul de pui il teiem bucatele si il punem la calit in uleiul incins.

Amestecam pentru a se praji pe toate partile.

Adaugam pe rand: ceapa taiata rondele, ardeiul tocat bucatele, dovlecelul taiat cubulete si rosia decojita taiata cubulete.

Lasam sa se caleasca toate in sucul propriu apoi adaugam 1/2 cana de apa, saram si piperam si lasam sa fiarba toate aprox 10 minute.

Adaugam la final sosurile si bambusul  si oregano si mai lasam 5-8 minute pe foc.

Servim cald condimentand cu ierburi aromate. 

TIPS-URI

1

Puteti adauga alte sosuri si condimente asiatice dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus si legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu carnita de pui