Pentru acest fel de mancare am optat spre a folosi un pui de la care am inlaturat pieptul si o punga de gnocchi care astepta prin frigider, iar sosul a fost achizitionat de la Lidl. O mancare super delicioasa cu gust de hribi, sos alb, carne de pui si cateva galuste de cartofi, sub denumirea de gnocchi....
Puiul familist de la Agricola Bacau are la caserola un pui intreg+2 pulpe intregi. Am spalat pine puiul si cele 2 pulpe, l-am transat si am ales doar aripile si pulpele intregi separate in doua. Am ales toata grasimea si partea cu sira spinarii si am facut o supa cu galuste de pui, iar pieptul de pui l-am feliat si l-am facut la gratar, pt mine, ca tot sunt la dieta:)))) Am condimentat bucatile de pui cu sare si piper, le-am pus intr-un vas termorezistent cu 1 lingura ulei de masline si 1 ceasca de vin alb dulce. Am dat vasul acoperit la cuptorul incins la 190 grade pt 40 minute.
Gnocchi le-am fiert in apa cu sare pt 2-3 minute, pana s-au ridicat la suprafata. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa astepte si m-am apucat de sos.
Intr-o craticioara cu fundul dublu punem la incins 2-3 linguri ulei de masline. Calim ceapa taiata marunt si usturoiul. Adaugam faina si amestecam cu un tel sa se desfaca. Punem cate putin lapte cald si amestecam in tot acest timp cu telul. Adaugam toate celelalte ingrediente la sos, diluam sosul cu o ceasca de apa in care au fiert gnocchi, pana ajungem la consistenta dorita, condimentam cu sare si piper si lasam sosul sa fiarba inca 3-4 minute. Pt ca, sosul de ciuperci de la borcan a avut un gust intens de hribi, nu am folosit tot sosul, voi gustati si puneti cat va place. Dupa ce bucatile de pui sunt aproape facute la cuptor, scoatem vasul, inlaturam capacul, punem gnocchi fierti si sosul peste. Agitam putin vasul, nu amestecam cu lingura, pudram cu putin piper deasupra si mai dam la cuptor pt inca 15 minute.
Pofta buna!!!!
1
acest fel merge si cu carne si fara si puteti sa folositi orice parte din pui. Daca optati pt piept, cel mai bine il taiati cuburi si-l trageti putin la tigaie
2
ce a dat gust bun mancarii, a fost sosul de la borcanel care avea un gust intens de hribi...se poate inlocuii cu ciuperci proaspete