Aproape ca uitasem de vasul meu roman, ascuns intr-un fund de dulap. Mi s-a facut pofta instantaneu de un pui rumen si fraged, gatit simplu, cu niste legume pe langa el.
Am pregatit intai vasul roman: am umplut vasul si capacul cu apa si am lasat cam 20 minute, sa-si traga apa suficienta. Puiul si legumele se vor gati astfel doar in aburul format, fara adaos de grasimi, deci mult mai sanatos.
Puiul curatat si spalat l-am asezat intreg in vas.
Am curatat legumele, cartofii i-am taiat in doua, iar feniculul in patru. Morcovii si ceapa le-am lasat intregi, iar usturoiul l-am desfacut fara sa il curat de coaja.
Pe langa pui am adaugat cartofii, morcovii si ceapa si am condimentat. Am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la cuptor pentru 45 minute.
Am adaugat in vas feniculul, ciupercile si cateii de usturoi si am lasat vasul in cuptor, la foc moale, inca pe atat.
Cu 15 minute inainte de final, am lasat vasul in cuptor fara capac, pentru ca puiul sa se rumeneasca frumos. Sa nu uit: din cand in cand am uns puiul cu zeama lasata in vas.
Puiul s-a rumenit frumos la suprafata, dar interiorul e foarte fraged. Fiecare leguma si-a pastrat gustul, ba chiar e mai pronuntat, mai dulce, surprinzandu-te cu fiecare noua imbucatura.