#gatescpentruocarteO masa usoara la indemana oricui.
Se spala bine pulpele.Intr-un castron punem 3-4 linguri de ulei de masline, (in functie de cate pulpe vreti sa pregatiti) usturoiul taiat feliute si condimentele. Amestecam totul bine, pana se omogenizeaza si apoi folosim amestecul pe post de "ulei de masaj" pentru pulpe.
Se pudreaza cu condimente si se lasa la rece timp de o ora sa se fragezeasca.Dupa 1 ora le frecam bine cu amestecul de condimente, le punem intr-un vas de yena fara a mai adauga feliutele de usturoi. Punem tava pentru 40 min. la 180 grade, in cuptorul preincalzit.
Intr-o tigaie mai adanca puneti uleiul si untul.Dupa ce s-a topit untul adaugati legumele congelate din punga. Sunt gata atunci cand vedeti la o urmatoare amestecare ca nu mai sunt legume congelate si cand gustati una din ele, este putin crocanta - al dente, dar nu cruda si nu congelata. Adaugam sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
1
Din cand in cand luam cu lingura din sosul care s-a format in tava si il punem peste carne (o ajuta sa nu se usuce si ii da un gust foarte bun).
2
Putem adauga vin alb in tava sau pulpa de rosii.
3
La legume uleiul de masline asezonat cu untul nu va lasa untul sa se arda si ii va pastra aroma.
4
Legumele inainte de prepararea amestecului nu trebuie dezghetate nici si nu se pune direct din punga scoasa de la congelator.