Pui cu muguri de bambus si cus-cus

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Pui, 23 Feb 2013 | 4173 vizualizari

 

Multumesc lui Lidl ca mi-a oferit sansa de a ma infrupta din cateva produse asiatice.
Iata si prima reteta cu ingrediente asiatice cumparate de la Lidl:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • 350 grame piept de pui; 
  • 1 morcov mare sau 2 de marime medie; 
  • 1 borcan muguri de bambus (330 grame);
  • 2 linguri ulei sau grasime de cocos; 
  • sos teriyaki; 
  • un praf de ghimbir; 
  • 1-2 lingurite de curry; - piper rosu boabe; 
  • 1-2 lingurite de mix de condimente Berbere; 
  • sare si piper dupa gust; 
  • 120 grame couscous din gris dur integral (la o masura de cus-cus am pus 3 masuri de apa, sare, piper, 1 lingurita oregano, 3 linguri de ketchup).
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu muguri de bambus si cus-cus:

Am inceput intai si intai cu pieptul de pui pe care l-am cumparat gata feliat, l-am taiat fasii subtiri, l-am pus apoi in tigaia wok in care am adaugat putin ulei de cocos. Sigur, inainte de toate am spalat pieptul si l-am sters cu servetelul de bucatarie. Am adaugat dupa vreo 20 de minute morcovii curatati, spalati si taiati cubulete sau ce forma agreati, i-am calit putin si dupa alte 10-15 minute am adaugat si muguri de bambus, scursi bine de tot in prealabil. Mugurii de bambus i-am gasit la Lidl cand a fost saptamana chinezeasca si mi-au placut la nebunie in combinatie cu puiul. Se amesteca toate in tigaie si se adauga curry, praful de ghimbir, sosul teriyaki, piperul rosu, mixul de condimente, sare si piper dupa gust. Mixul de condimente Berbere l-am cumparat de pe net, insa puteti folosi orice alte condimente chinezesti pe care le aveti la indemana. Couscous-ul se poate gati pe acelasi principiu ca si orezul sau pastele. Insa, atentie: nu am folosit acel couscous care de fapt este din paste fainoase marunte, ci couscous-ul din gris dur integral, un fel de gris sub forma de granule care cica ar fi varianta veritabila de fapt si are un proces de pregatire mult mai complex. Mai multe detalii am gasit aici. Pentru 100-120 grame de cus-cus (suficient pentru 2 persoane), sau de dragul simplificarii: la o cana de cus-cus se adauga 3 cani de apa, se amesteca din cand in cand, se pune sare si piper si dupa ce s-a fiert (cam in 10-12 minute) se amesteca cu ketchup si oregano. Varianta de preparare a couscous-ului este adoptata de mine uneori cand graba e mare, insa corect se prepara altfel, respectiv se prepara la abur. De obicei in magazin gasim couscous prefiert care se lasa in apa clocotita, cu putin unt, se acopera si se lasa pentru 5 minute, timp in care se umfla si apoi este gata pentru a fi servita alaturi de carne si legume, condimentata dupa gust. Couscous-ul fiert corect trebuie sa fie luminos si pufos, nu cleios si cu reminiscente de granule tari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu muguri de bambus si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.02.2013, 22:46

Adriana.... Ma bucur. E pup

diaconta 1

23.02.2013, 22:47

ce interesant

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

24.02.2013, 12:16

E si bun dia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele cu cartofi, la punga