Pui cu smantana si usturoi

de RuxyRux in Pui, 15 Feb 2012 | 45602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui( mai mare)
  • 350 gr smantana
  • 100 gr unt
  • 5 catei mari de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 boabe de ienibahar
  • marar
  • 3 linguri faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • o ceapa mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si usturoi:

Se incinge untul in cratita, dar cu grija la foc mic sa nu se arda, se pune ceapa tocata si presarata cu putina sare si se lasa 4-5 minute sa se inabuse( punem si capacul) , se adauga apoi pieptul de pui taiat bucati si se amesteca usor, apoi se pune apa( 3 cani) si se lasa pana aproape este fiert. Adaugam si ienibaharul.

Intr-un vas amestecam smantana cu galbenusurile si cu faina. Curatam si usturoiul apoi il trecem prin presa si il amestecam cu compozitia de ou.

Punem totul in cratita peste pui si potrivim de gust, sare piper, eu as fi pus si putina nucsoara (dar nu am avut). Lasam pe foc inca 15 minute.

La sfarsit punem si mararul si stingem focul.

Servim cu mamaliguta sau dupa preferinta.

Eu la mancarea asta, uneori,  mai pun si  o mana buna de ciupercute....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de capere si mustar By Gaby_d