Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor

de ionix in Pui, 5 Oct 2010 | 8673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocanele
  • o vanata mare
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • ¾ lingura cu busuioc uscat
  • Sare
  • 6-7 boabe de piper boabe strivite
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 3-4 linguri cu vin alb sec
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor:

Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei.

Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc.

Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute.

Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc iute, NU PREINCALZITI CUPTORUL.

Intre timp curatam dovleceii si vanata de coaja si le taiem felii mai grosute.

Lasam puiul la cuptor cat sa dea intr-un clocot, pe ambele parti, nu mai mult de 15 minute.

Scoatem vasul din cuptor si lasam usa de la cuptor deschisa.

Scoatem din vas ciocanele si asezam vinetele si dovleceii.

Punem peste: ce a mai ramas din ulei, sare, restul de piper si restul din cantitatea de busuioc.

Peste dovlecei si vinete, asezam din noi ciocanelele.

Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc ciocanelele.

Spre final stropim cu vin.

Eu am servit langa un pilaf cu ardei rosu.

Se serveste cald cu un vin alb sec.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Freekeh" cu pui