Pui in sos de vin rosu cu piure de cartofi cu unt brun si salvie si 3 feluri de branza (Slow Cooker)

de Satisfyyourcravings in Pui, 9 Noi 2018 | 2532 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pui:

  • 2-3 felii bacon
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 morcovi
  • 4 pulpe de pui (eu am folosit superioare si inferioare)
  • 400 grame ciuperci
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
  • 1 foaie de dafin
  • cateva crengute de cimbru
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat

Pentru piure:

  • 1 kg cartofi
  • 1 cana lapte
  • sare, piper
  • 100 grame Parmezan ras
  • 100 grame branza Gouda
  • 100 grame branza Cheddar
  • 70 grame unt
  • cateva frunze de salvie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de vin rosu cu piure de cartofi cu unt brun si salvie si 3 feluri de branza (Slow Cooker):

Se toaca baconul, ceapa, usturoiul si patrunjelul, iar morcovii se taie in bucati nu foarte mici.

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie cu fund dublu si se prajeste baconul pana devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga bucatile de pui uscate cu un prosop de hartie. Se prajesc la foc mare spre mediu, cateva minute, pe toate partile pana devin aurii. Se indeparteaza din tigaie. 

Se mai adauga putin ulei in tigaie, daca este nevoie si se soteaza ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Se adauga apoi pasta de tomate, se prajeste putin, apoi se adauga vinul. Se lasa sa fiarba la foc mare cateva minute, pana cand s-a evaporat tot alcoolul. Se adauga supa si se mai lasa putin. 

In vasul slow cookerului, se adauga puiul, baconul, ciupercile, morcovii, crengutele de cimbru, foaia de dafin si sosul obtinut anterior. Se adauga sare si piper din belsug si se amesteca bine. Se gatesc la setarea Low 7-8 ore sau 4-5 ore la setarea High. 

Se indeparteaza foaia de dafin si se adauga patrunjelul.

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare 20 de minute. Se scurg de apa si se amesteca cu laptele cald si branza.  

Intre timp, se toaca salvia. Se incalzeste untul la foc mediu intr-o craticioara pana devine brun si formeaza mici reziduri. Cu o spatula, se indeparteaza acestea de pe fundul cratitei si se adauga salvia. Se amesteca, apoi se adauga peste piure. 

Se serveste puiul cu mult sos si piureul cremos. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de vin rosu cu piure de cartofi cu unt brun si salvie si 3 feluri de branza (Slow Cooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla cu cartofi si gutui, la cuptor