Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

de Satisfyyourcravings in Pui, 18 Mai 2018 | 4467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 linguri cimbru proaspat, tocat
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano:

Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie. 

Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat. Desigur, se poate taia in 6-8 bucati si gati astfel.

Se usuca puiul cu prosoape din hartie si se unge cu marinada obtinuta anterior. Se lasa la marinat minim 5 ore, de preferat peste noapte. Inainte de a fi fript, se presara cu sare si piper.

Se incalzeste o tigaie grill/ gratar la foc mediu si se aseaza puiul cu pieptul in jos. Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute, apoi se intoarce si sa mai gateste inca 10-12 minute. Se intoarce pentru ultima data si se lasa pana cand puiul este gatit complet.

Se lasa la odihnit inainte de a fi servit cu busuioc proaspat.

Delicios cu garnitura de cartofi crocanti cu arome mediteraneene (reteta aici: https://goo.gl/4WH2mB) , sos tzatziki si pepene rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui mediteranean cu rosii uscate si proaspete