Pulpe de pui învelite în felii subțiri de piept de porc, pregătite la cuptor, cu bere și mirodenii până când feliile de piept s-au rumenit și s-au uscat ușor, impregnând pulpele de pui cu aroma lor. Ca și garnitură, am pregatit pilaf.
Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori ciocănelele, ori pulpa superioară – de aceea 3 pulpe au fost suficiente pentru 4 persoane, în cazul meu.
Se taie pieptul de porc în felii subțiri și se învelesc cu ele pulpele de pui.
Se unge o tavă cu un strat subțire de ulei, se adaugă berea, se așază pulpele pregătite mai devreme, apoi se presară sare și mirodenii (eu mi-am amestecat într-un borcănel mirodeniile preferate). Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc un pic, se scoate tava, se adaugă apa cu grijă, apoi se dă tava înapoi la cuptor. Se lasă până s-au rumenit frumos.
Între timp, se pregătește pilaful: într-o crăticioară se înfierbântă puțin ulei, se adaugă orezul, se călește doar ușor, apoi se stinge din când în când cu supă de legume. Se adaugă sare, după gust. Se lasă să fiarbă, amestecând în el, să nu se lipească.
Se poate servi alături de castraveciori murați.
Porții: 4
Timp de pregătire: 15min
Timp de coacere pulpe de pui: 1h 15min
Timp de gătire pilaf: 30min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/pui-invelit-in-piept-de-porc-cu-bere-si.html