Pui iranian - Morgh

de retetepersane in Pui, 13 Feb 2011 | 9962 vizualizari

 

Morgh inseamna pui in limba persana. Am mancat deseori puiul pregatit in acest fel, cu orez si un fruct acrisor uscat care ei il numesc zereshk (Berberis vulgaris) care la noi cred ca se numesc agrise rosii.
Pentru ca nu am gasit in Bucuresti agrise uscate, eu am folosit boabe de rodie.
Puiul astfel gatit iese delicios

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui, piept sau pulpe
  • o ceapa taiata marunt
  • ardei gras taiat feliute
  • 1 lingurita rurmeric
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1/2 boia de ardei dulce
  • Praf de chilli (optional)
  • Sare
  • Piper
  • Putin ulei pentru gatit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui iranian - Morgh:

1. Puneti carnea de pui intr-o oala impreuna cu toate ingredientele, adaugati apa cat sa acopere carnea, puneti capacul si lasati sa fiarba 20 min sau pana cand carnea s-a facut. Pulpele s-ar putea sa fiarba mai greu.

2. Serviti cu orez iranian sau cu piure, adaugand deasupra si cateva linguri din sos si garnisiti cu boabe de rodie sau agrise

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui iranian - Morgh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui indian Tandoori