Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei

de laylalala in Pui, 30 Mai 2010 | 7617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (de aprox.1,5 kg)
  • 500 gr cartofi noi
  • 4 fire de ceapa verde, tocata
  • cateii de la 1 capatana de usturoi, curatati
  • 2 linguri ulei de masline cu busuioc
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura mustar
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si feliat
  • 1 dovlecel, decojiti si feliat
  • 1 lingurita thym uscat si maruntit
  • sare de mare si piper negru, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei:

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent mai mare, amesteca cartofii cu ceapa verde, cateii de usturoi in afara de 2 (care se vor folosi la pui) si 1 lingura ulei de masline cu busuioc.Da legumele la copt 15 minute.
Intr-un vas amesteca cei 2 catei de usturoi pastrati apoi zdrobiti cu 1 lingura ulei de masline cu busuioc, 2 linguri miere, 1 lingura mustar, sare de mare si piper negru, dupa gust.Unge puiul cu acest amestec.
Scoate vasul cu legume din cuptor si adauga ardeiul gras cu dovleceii si thym.Amesteca usor legumele apoi aseaza deasupra puiul.Da totul la copt 50 minute – 1 ora, pana cand legumele s-au facut iar puiul s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in crusta de cartofi