Pui la rotisor, cu cartofi, ciuperci si usturoi

de vasimur in Pui, 28 Ian 2018 | 4846 vizualizari

 

 
Este foarte gustos, dietetic și poate constitui o masă excelentă cu diverse ocazii speciale!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1,5-1,7 kg (eu am avut un pui de 1,7 kg)
  • 4-5 cartofi mari (cca 650-700 g)
  • 450-500 g ciuperci champignon
  • 1 căpățână de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce
  • mixt de condimente Hot&Spicy
  • mixt ierburi aromate (din cămara proprie)
  • oțet balsamic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la rotisor, cu cartofi, ciuperci si usturoi:

Pregătire pui:

Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, punem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit precum și câteva picături de oțet balsamic. Turnăm apă cât să-l cuprindă și punem ceva greu deasupra, ca să-l țină în baiț. Lăsăm la marinat, la rece, câteva ore (eu îl las de seara, până a doua zi, când îl prepar) pentru a-și lua din aroma condimentelor. După ce s-a marinat, îl scurgem de apă și-l fixăm bine pe țepușa specială pentru rotisat (ca să nu se miște aiurea), îl ungem cu puțin ulei (ca să formeze o crustă frumos rumenită iar pe interior carnea să rămână suculentă) și-l condimentăm după gust. Punem țepușa, astfel pregătită, în cuptorul preîncălzit și lăsăm puiul la prăjit cca 2 ore, la foc mic, pentru ca să se rumenească uniform, pe toate părțile. Dedesupt am pus o tavă cu puțină apă, în care să se adune grăsimea pe care o lasă puiul, pe măsură ce se rumenește. Trebuie să avem răbdare ca să iasă cât mai rumen, dar moale pe interior.Când este gata, scoatem puiul pe un platou, la răcit.

Pregătire garnitură, cartofi cu ciuperci și usturoi:

Am curățat cartofii, i-am spălat bine și i-am tăiat bucăți mai mari. Am spalat și ciupercile, le-am tăiat în jumătăți, după ce am îndepărtat cozile. Am pus la scurs atât cartofii cât și ciupercile, după care am răsturnat cartofii pe un prosop de bucătărie și i-am tamponat bine (capătă o crustă aurie și frumoasă, la prăjit dacă nu sunt uzi!). Amestecăm cartofii cu ciupercile (punem și codițele de la ciuperci), usturoiul tăiat felii subțiri, puțin ulei și condimentăm, după gust. Punem în tava în care s-a adunat grăsimea de la puiul rotisat și dăm la cuptor cca 30-45 minute. Amestecăm, ca să se rumenească pe toate părțile. Când sunt gata îi punem pe platou, în jurul puiului rotisat. Garnitura pregătită, este pentru 6 porții. Cantitățile se multiplică în funcție de câte porții se dorește.

Puiul se servește cald. Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Dacă vă place, puteți rumeni mai mult puiul.

2

Folosiți ce condimente vă place și puiul va fi pe gustul dumneavoastră.

3

Scurgeți bine ciupercile și cartofii și tamponați-i în prosoape de bucătărie, dacă vreți să se rumenească mai frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la rotisor, cu cartofi, ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur cu maioneza si aripioare crocante