Pui manastiresc

de Lia_ in Pui, 2 Oct 2013 | 8374 vizualizari

 

Nu puteam sa lipsesc eu din corul celor care au gatit aceasta bunatate.
Am preparat dupa reteta lui Gaby, schimbarile sunt insesizabile...
Un preparat foarte gustos, complet, pentru care am primit felicitari de la ai mei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 120 ml vin alb sec
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire de marar (optional)
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia.

Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins prajim la foc mediu carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste.  Scoatem carnea in oala in care gatim mancarea finala. Stingem cu 1+1/2 cana de apa si dam focul la mic.  Fierbem cu capac cam 45 minute (daca puiul e de casa) sau doar 30 minute daca aveti pui cumparat.

In acest timp calim cepele tocate julienne in restul de 2 linguri de ulei.  Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam ciupercile feliate si mai calim cam 2-3 minute.  Stingem totul cu vin si 1/2 cana de apa si aducem la fierbere pentru 5 minute.  Adaugam usturoiul strivit. Turnam sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smantana.  Gustam sosul de sare si piper si mai adaugam daca e necesar.  Aducem totul la fierbere si lasam sa fiarba la foc mic inca 20 minute. La final, adaugam ouale batute ca pt. omleta+restul de smantana+verdeturile tocate fin.  Lasam sa mai dea doua clocote si stingem focul.

Se mananca cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Mancarea lasata pe a doua zi la reincalzire va coagula un pic oul dar gustul este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

03.10.2013, 12:57

Imi imaginez cat de bun a iesit..Este super

gaby_duceag 1

04.10.2013, 09:35

da..daca e by gaby...e bun, cum altfel....
))))

Lia_ 1

04.10.2013, 10:30

eu las pe altii sa experimenteze ca sa nu stric ingredientele si pe urma, daca e de bine, hop si io

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]