Se taiu puiul si se opresc numai aripile ,pulpele si pieptul.(Se poate prehati si intreg ,dar nu am avut multe persoane la masa si am preferat sa-l tai).
Puiul se da cu sare grunjoasa se maseaza bine si se da la frigider pentru cateva ore.
Intre timp pisam 2-3 catei de usturoi cu un praf de sare si amestecam cu uleiul si toate condimentele .Ungem puiul si-l lasam la rece pentru 1 ora.
Pe un gratar ,merge si pe cel de la aragaz punem puiul si dedespt o tava cu apa.
Punem puiul la copt in cuptorul incalzit in pralabil la foc mare.
Pentru garnitura curatam cativa cartofi un morcov ii frecam cu sare grunjoasa punem cateva bucatele de unt si 2 catei de usturoi cu coaja ,spalati bine.
Ii punem in cuptor cam dupa ce a stat puiul 1 ora (inlocuim tava de apa cu tava de cartofi ,nu este nevoie de apa in cartofi pentru ca ii lasa ei zeama suficienta.)