Pui portughez

de RuxyRux in Pui, 28 Mar 2011 | 13753 vizualizari

 

Un fel delicios de mancare cu pui si vin de Porto din bucataria portugheza...o adevarata incantare.
Reteta din cartea" O masa intr-o farfurie" de la Reader's Digest.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei masline
  • 1,5 kg pui grill, taiat in opt si fara piele, eu am inlocuit cu doua bucati mari de piept de pui
  • 150 ml vin de Porto sau de Madeira
  • 150 ml vin rosu sec
  • 400 gr rosii in conserva...eu am folosit pasatta Cirio si cateva rosii,
  • 2 morcovi taiati fasii lungi,
  • sucul de la o portocala mijlocie
  • 500 gr cartofi noi taiati in sferturi
  • 120 gr jambon fiert taiat cubulete
  • 60 gr masline verzi umplute cu portocale( eu le-am lasat pentru decor) si am inlocuit cu masline negre.
  • 500 gr varza creata taiata in fasii late
  • felii de portocala pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui portughez:

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea.

2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul de portocala si jambonul si se lasa la fiert.

3. Cand clocotesc se pune si puiul inapoi in tigaie.

4. Se reduce focul si se lasa in jur de 40 de minute amestecand din cand in cand.

5. Cand puiul este fiert se adauga maslinele si varza si se mai lasa inca zece minute.

6. Puiul se serveste pe un platou incalzit ornat cu frunze de salata si felii de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui portughez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui tras in unt cu sos de ceapa caramelizata