Pui umplut cu legume la cuptor

de Sylvia in Pui, 10 Mar 2010 | 37996 vizualizari

 

Va propun acest fel de mancare foarte gustos si usor de realizat, daca sunteti in graba si vrei sa faceti si altceva in timp ce pregatiti pranzul este o varianta de luat in calcul.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de un pui de 1,2 kg,
  • cativa morcovi mici,
  • o mana de mazare,
  • o ceapa mica alba,
  • 2 ciuperci champinion,
  • sare, piper,
  • 100ml ulei de masline, 
  • condimente pentru pui,
  • o lingura de boia dulce,
  • cateva boabe de piper ( eu am folosit un amestec de boabe  de piper ),
  • o lingura de verdeata tocata marunt( in functie de ce preferinte aveti)  .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu legume la cuptor:

  Preparare: intr-un vas calim  intr-o lingura de ulei legumele la foc mic, asezonandu-le dupa gust cu sare, piper . Le lasam pret de cateva minute pana sunt facute pe jumatate, fara sa adaugam deloc apa.

  Spalam bine puiul, il curatam si il uscam cu un servet absorbant de hartie. Umplem cu grija puiul cu legumele si il asezam in tava, eu am folosit si de aceasta data vasul roman pentru ca imi place cum fragezeste carnea la cuptor. Daca nu aveti vas roman va recomad sa folositi un vas de yena cu capac sa il puteti lasa sa se faca inabusit la cuptor in primele 45 de minte.  Peste pui am turnat un amestec facut din 100 ml de ulei de masline, 50 ml de apa,  o lingura boia, sare, piper, condimente pentru pui si apoi am presarat peste pui inca putina sare, verdeturi, boabe de piper.

  Daca folositi vasul de yena puteti sa puneti mai multa apa, in vasul roman nu trebuie ca face el aburi, fiind tinut inainte de folosire in apa rece.  Dam puiul la cuptor cu capac si lasam la temperatura de 230 de grade pentru 45 de minute .

  Dupa aceea scoatem cu grija capacul, scadem temperatura la 210 grade si lasam inca 30 de minute la cuptor sa scada apa bine si sa se rumeneasca usor. Punem din cand in cand peste el cate o lingura de ulei din tava. Este gata atunci cand il vedem rumenit si a scazut apa .

  L-am servit cu rondele de cartofi fierte pentru 8 minute si apoi puse la cuptor cu unt, insotit de  mujdei  si cu muraturi binenteles  ca e sezonul.  Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Teo 1

10.03.2010, 21:13

pai , dupa ce ''l-ai imbalsamat''si l-ai rumenit asa bine nu i-as mai da drumul din farfurie!

Sylvia 1

12.03.2010, 20:21

Ma bucur ca va place, compozitia interioara se poate adapta in functie de preferinte.

nadina73 1

30.03.2010, 23:19

foarte bun felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez