Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin

de Bucataras Medi in Curcan, 23 Mar 2013 | 5381 vizualizari

 

va invit la masa de pranz!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de curcan
  • 75 g unt
  • 2 crengute rosmarin proaspat
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 ardei iute mic
  • 2 catei de usturoi
  • o cana cu vin alb demi-sec
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin:

Transam  pulpa de curcan in fileuri subtiri. Condimentam cu sare si piper macinat.

Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam fileurile de carne. Lasam pana cand carnea devine usor rumena avand grija sa o  intoarcem de pe o parte pe alta. Scoatem carnea pe o farfurie si o acoperim pentru a sta calda.

In tigaia cu unt in care am rumenit carnea adaugam firele de rosmarin (eu le-am adaugat intregi dar le puteti taia bucati mici daca doriti), usturoiul si ardeiul iute taiate rondele subtiri si patrunjelul taiat fin. Lasam la foc potrivit sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul si lasam pana cand  sosul scade la jumatate. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Pentru servire asezam bucatile de carne pe o farfurie, le stropim cu sosul de mai sus si...pofta buna!

Putem acompania friptura cu o garnitura sau...mai simplu...cu o salata. Si neaparat un pahar cu vin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Bucataras Medi 1

23.03.2013, 21:45

laurici,,,,,,,,,,,,,,EXPIRATA scrie pe ea

laura_n 1

23.03.2013, 22:01

nooooooo, ai postat o "expirata"??? nu pot sa cred

Corinuta 1

24.03.2013, 19:20

Ce suculenta! Iti lasa gura apa privind-o

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi