Pulpa de porc cu sos picant de rosii

de La Ancuta in Porc, 12 Feb 2011 | 5624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii pulpa de porc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita verdeturi a la provence
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 1 ceapa
  • 8 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 ceasca bulion
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana vin rosu
  • piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu sos picant de rosii:

Carnea se spala si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o punga magica punem boiaua, cimbrul si verdeturile. Bagam carnea in punga si legam cu clema inclusa. Amestecam bine apoi intepam punga cu o scobitoare si punem in tava.

Dam la cuptor 30 de minute iar apoi scoatem dincuptor si rupem punga. Ma dam la cuptor pentru inca 10-15 minute, daca dorim carnea mai rumenita.

Intre timp pregatim sosul:

Taiem ceapa si usturoiul maarunt. Celelalt legume le taiem marunt sau le dam pe razatoare.

Punem ceapa si usturoiul sa se caleasca in putin ulei. Adaugam apoi celelalte legume si lasam putin pana se inmoaie.

Adaugam bulionul, apa si vinul, piperul, cimbrul si frunza de dafin. Acoperim si lasam sa fiarba 15 minute.

Potrivim de sare si oprim focul.

Servim cald alaturi de pulpa de porc. Noi am avut o garnitura de paste facute in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat