Avem totuşi şi mâncare nu numai desert.
Cred că toată lumea are o reţinere când vine vorba de carne de vită.Nici eu nu fac excepţie,dar cum am avut o bucată frumoasă de carne de vită am pregătit-o cu legume la cuptor.Toată treaba a durat vreo două ore şi un pic,dar se ştie că e nevoie de răbdare pentru un astfel de preparat.Mi-am făcut ceva de lucru,dar a meritat,la final a fost foarte gustoasă.
Am spalat carnea si am sters-o cu un prosop absorbant.Am condimentat-o,apoi am prajit-o într-o tigaie pe toate partile.
Am curatat si am taiat felii legumele.
Intr-un vas de lut am pus uleiul în care am prajit carnea,am asezat legumele si carnea.
Am pus vinul si am completat cu apa cât sa acopere totul.Am acoperit vasul cu capac si am pus la cuptor pentru 2 ore.
Va mai uitati din când în când sa nu scada prea mult lichidul din vas.
Spre final am adaugat sucul de rosii,foile de dafin si rozmarinul si usturoiul pisat.
Carnea a fost atât de frageda ca se desprindea bucati.
O parte din legume le-am pasat am adaugat o lingura de smântâna si am facut un sos.
Se poate servi cu o garnitura de cartofi,orez ori cuş-cuş.
Eu am preferat orezul si o salata de sfecla roşie.