Pulpe de curcan la cuptor

de laviniaticu in Curcan, 19 Apr 2012 | 14821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de curcan
  • 50 grame de slanina taiata bucatele
  • 50 ml ulei
  • un pahar de vin
  • MARINATA
  • 500 ml vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri sare
  • o lingurita zahar
  • piper boabe
  • 50 ml ulei
  • rozmarin, chimen, cimbru
  • o lingura otet balsamic
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan la cuptor:

Pulpele de curcan se curata si se spala. Din loc in loc se cresteaza cu cutitul si se introduce cate o bucatica de slanina.

Se amesteca toate ingredientele si se face marinata care se pune intr-o punga, peste care se pune carnea, dupa care se scoate aerul din punga cat de mult posibil, se inchide punga, se agita putin, si se lasa la frigider o noapte sa se intrepatrunda aromele.

A doua zi se scoate carnea si se scurge, se aseaza intr-o tava, se mai adauga 50 ml ulei si un pahar cu vin, si o cana cu apa. Se acopera carnea cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu (eu am pus hartie de copt pentru ca se desprinde muuult mai usor). Se lasa carnea la cuptor la foc foarte mic 2 ore, dupa care se lasa descoperit pana se evapora lichidul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]