Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean

de mihaelar63 in Curcan, 28 Iul 2015 | 7534 vizualizari

 

Am servit mancare coreeana la pavilionul Coreei de la expo Milan 2015. Acele domnite foarte delicate, prietenoase si politicoase mi-au indicat sosul cu care era preparat puiul . Am achizitionat si eu o sticluta cu sos Gochujang -un sos dulce acrisor, hot. Dorind sa-l folosesc am cautat retete in limba lor. Am dat doar de asa ceva : 고기 칠면조 요리법. Arata bine dar tot ce am retinut a fost curcan, ceapa, telina. asa ca m-am lasat pagubasa si am continuat dupa inspiratie . Oricum musafirii s-au lins pe degete. Mi-a placut gustul placut piscacios-dulce -acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe curcan [2.5 kg]
  • 500 gr cepe mici
  • 2 linguri sos hot coreean Gochujang-https://en.wikipedia.org/wiki/Gochujang
  • 4 linguri ulei susan
  • sare
  • patrunjel verde
  • codite de telina verde
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • codite de ceapa verde
  • 1.5 kg cartofi
  • Seminte de susan pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean:

  1. Se pun cartofii bine spalati la fiert in apa cu sare . cand sunt fierti se scurg de apa se curata si se taie in jumatati .
  2. Pulpele de curcan curatate se spala si se portioneaza in bucati mari de 300-400 g.
  3. Se curata si se spala cepele. Verdeata se spala. Ardeiul se curata, se spala si se feliaza .
  4. Asezati carnea de curcan intr-o tava. Printre bucati se pun cepele, telina verde tocata marunt si felii de ardei.
  5. Diluati sosul cu 100 ml apa si turnati doar peste carne. Sarati si stropiti totul cu ulei de susan.
  6. Infoliati tava si o dati la cuptorul incins timp de o ora.
  7. Dupa o ora scoateti folia, intoarceti carnea si scurgeti intr-o tigaie grasimea rezultata.
  8. In aceasta grasime prajiti cartofii pana devin rumeni. Decorati cu patrunjel verde tocat. Cartofii vor prinde un gust foarte bun, usor picant .
  9. Am scos carnea de curcan din tava, am asezat un strat de cartofi si am pus carnea inapoi.
  10. Am decorat si am infoliat tava pentru transport. Noi am servit la gradina, la foisor.

TIPS-URI

1

Semintele de susan mergeau foarte bine pentru decor . Din cauza vitezei le-am uitat .

2

Am folosit sosul cu crutare pentru ca am avut copilasi la masa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

29.09.2015, 08:15

marci49 1

10.10.2015, 16:02

ideal ar fi sa aflam reteta acelui sos sa ni-l facem singure !

mihaelar63 1

15.01.2016, 00:49

Marci49 Multumesc de vizita .Ti-am ramas datoare cu un raspuns . Sosul gochujang se prepare prin fermentarea indelungata in vase de lut . Am dat link in engleza la ingrediente. Uite aici sa -ti faci o idee, traducera este aproximativa https://en.wikipedia.org/wiki/Gochujang

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan cu legume la punga