Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor

de Merisor in Pui, 15 Oct 2017 | 3514 vizualizari

 

Pot să spun despre aceste pulpe de pui în manta de șunculiță la cuptor, că au ieșit tare bune, fragede la interior și suculente, iar mantaua de șunculiță ușor crocantă, dar nu foarte uscată și o să vedeți de ce, în modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpe inferioare de pui
  • 300 g sunculiță crud uscată
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • boia de ardei iute și dulce
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor:

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare.

Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată.

Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm zeama de lămâie și boiaua de ardei.

Cu acest sos masăm pulpele de pui, apoi le îmbrăcăm în feliile de șunculiță.

Punem cate două felii la un copănel, să fie mantaua mai groasă.

Așezăm pulpele de pui pe grătarul aragazului, pe treapta de la mijloc, iar sub acesta, pe treapta cea mai de jos, așezăm o tavă cu apă fierbinte.

Le preparăm astfel la 190 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Au ieșit tare bune aceste pulpe de pui în manta de șunculiță la cuptor, preparate în acest mod și au mers de minune cu un sos de usturoi și iaurt.

 

Sper să vă placă rețeta mea și să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu cartofi noi si otet balsamic de zmeura