Pulpe de pui in sos tomat

de mihaelar63 in Pui, 11 Ian 2021 | 2469 vizualizari

 

Daca imi place mie la ceva sosul cu rosii, apoi trebuie sa fie usturoiat si cu busuioc. De data aceasta am mai intervenit si cu cimbru. A iesit mai mult decat bun. Ba chiar prea putin. Data viitoare am sa prepar cu mai mult sos.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpe pui
  • 500 ml bulion rosii de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 foaie dafin
  • 4 catei usturoi
  • piper negru macinat
  • sare
  • Garnitura : cartofi cu ceapa [cartofi , untura de porc de la prajirea carnatilor , ceapa prajita , boia , sare ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos tomat:

  1. Pulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume .
  2. Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea .
  3. Turnati deasupra bulionul de rosiii .
  4. Puneti sa fiarba un clocot impreuna cu usturoiul fin feliat .
  5. Adugati la fiert foaia de dafin , crenguta de cimbru , sare si piper .
  6. La inceput am adugat si 2 polonice de zeama de pui .
  7. Lasati sosul sa scada pana ajunge la consistenta dorita .
  8. Sosul a iesit foarte bun . Regret ca nu am preparat mai mult .
  9. Serviti pulpele in sos tomat alaturi de garnitura si salata preferata .
  10. Noi am servit cu cartofi rantaliti si cu castraveti in saramura .
  11. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Sosul a iesit foarte bun , dar putin .

2

Data viitoare il voi prepara in cantitate dubla .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor