Pulpe de pui in vin

de mirela0911 in Pui, 31 Ian 2021 | 7454 vizualizari

 

O mancare simpla si tare gustoasa pentru masa de pranz!

 

INGREDIENTE

  • 8 buc pulpe superioare
  • sare, piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 buc morcov
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • piure de cartofi pentru servit
  • muratura preferata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in vin:

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune carnea si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se albeste bine carnea. Dupa ce s-a albit carnea pe ambele parti, se toarna vinul. Se adauga crenguta de rozmarin si morcovii taiati rondele. Se lasa sa fiarba 2-3 minute la foc mai iute, apoi se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc domol pana este facuta carnea, din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul din cratita. 

Spre final se ia capacul, se adauga usturoiul taiat felii si se mai lasa sa se rumeneasca usor carnea si sa se intrepatrunda cu aroma usturoiului.

Intre timp se prepara si piureul de cartofi.

Se serveste carnea alaturi de cartofii piure si muratura preferata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]