Aceste pulpe de pui aromate cu ghimbir si lamaie servite cu cartofi natur si muraturi sunt ideale cu orice ocazie si aproape ca sunt la indemana oricui. Sper sa le incercati, in cazul in care nu ati facut-o. ;)
Se incinge cuptorul la 190°C.
Se da pe razatoarea mica ghimbirul. Se toaca marunt usturoiul sau se piseaza. Se stoarce lamaia. Toate acestea se pun intr-un bol si se adauga verdeturile, condimentele si uleiul de masline.
Pulpele de pui se aseaza intr-o tava sau intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei de masline. Se ung pulpele cu amestecul aromat de condimente. Deasupra se pune o folie de aluminiu. (Puteti sa lasati cateva ore la frigider sa-si traga cat mai mult aroma.)
Se da tava la cuptorul preincalzit. Se lasa cca 40 de minute cu acoperit cu folia dupa care se indeparteaza si se mai lasa 15-20 de minute pana capata o culoare aurie si se patrunde bine. Se verifica cu ajutorul unei furculite. Puiul trebuie sa aibe o culoare rumena si sa fie suculent.
Intre timp ne ocupam de cartofi.
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.
Se fierb in apa cu sare 20-30 de minute pana intra cu usurinta furculita in ei.
Se opreste focul sI se presara verdeata.
Se servesc alaturi de pulpe cu muraturi sau salata.
Pofta buna!
1
Se servesc alaturi de muraturi sau salata.
2
Se asezoneaza dupa bunul plac.