Nu cred că există cineva căruia să nu-i placă pulpele la grătar. Iar dacă le asociem un sos cu ciuperci și smântână, sunt delicioase!
Pregătire pulpe:
Spălăm bine pulpele și le tăiem în două, dacă sunt prea mari. De data aceasta am folosit grătarul pe ochi de aragaz, deoarece pulpele se fac mult mai rumene și mai crocante decât pe grătarul electric. Turnăm apă în vasul grătarului, ca să nu se usuce prea tare pulpele!
Condimentăm bine pulpele, pe toate părțile și le punem pe grătar. Punem capacul și lăsăm să se rumenească cca 20-25 minute, după care le întoarcem, ca să se rumenească și pe partea cealaltă.Când sunt gata, scoatem pulpele pe un platou.
Pregătire garnitură ciuperci cu smântână:
Curățăm și spălăm bine ceapa și usturoiul. Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Tăiem ceapa și usturoiul mărunt și le punem la prăjit, la foc mic, până ce se înmoaie. Curățăm și spălam ciupercile și le tăiem felii, la fel și cozile. Punem ciupercile peste ceapa prăjită, amestecăm și punem capacul. Ciupercile vor lăsa apă, dar ca să nu se prindă de fundul cratiței, putem să mai adăugăm puțină apă. Amestecăm din când în când. Între timp, amestecăm făina cu apă, până ce devine o pastă subțire, omogenă. Adăugăm și smântâna, amestecăm și turnăm peste ciuperci. Lăsăm la fiert, să se îngroașe, timp de 5-10 minute, amestecând mereu, ca să nu se prindă de fundul cratiței.
Se servește cald. Poftă bună!
1
Turnați apă în vasul grătarului, ca să nu se usuce prea tare pulpele.
2
Folosiți ce condimente vă plac și pulpele vor fi pe gustul dumneavoastră.
3
Puteți servi pulpele cu orice fel de murături.