Pulpe de rata cu sos de afine

de Rocsi in Rata, 24 Sep 2018 | 7112 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta mai rafinata, mai de restaurant cum spun ai mei, dar care se poate face acasa fara nici o problema. Nu ma lungesc prea mult cu vorba, sper doar sa va placa si de ce nu, sa o si incercati.

 

INGREDIENTE

    • 2 pulpe de rata
    • 1 ceapa mica
    • 1 mana hribi fierti
    • 3 cartofi mici
    • 2 catei de usturoi
    • sare
    • piper
    • boabe de piper de 4 culori
    • boia dulce
    • 1 lingurita ierburi de gradina

Pentru sosul de afine:

    • 150 gr afine proaspete (sau congelate)
    • 1 lingurita unt
    • sare
    • piper
    • 1 foaie dafin
    • 50 ml vin rosu
    • cateva linguri din lichidul din tava, lasat de la rata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu sos de afine:

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.

Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.

Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate. Ceapa curata o taiati bucati mai mari. Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.

Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul. Deasupra presarati boabe de piper. Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins. Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.

Sosul de afine:

Intr-o tigaie puneti untul cu afinele. Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit. Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin. Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul. Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool. Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita