Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

de Merisor in Pui, 27 Ian 2015 | 9620 vizualizari

 

Sidy m-a invitat la o provocare pe blogul ei, unde trebuie sa preparam o reteta din ce ne recomanda ea, iar eu nu am stat pe ganduri, am raspuns provocarii alegand o reteta tare delicioasa.
Pare destul de complicata, dar rezultatul final merita tot efortul.
Multumesc, Sidy, pentru asa reteta delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura :
  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru galuste bavareze:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 gogosar
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 500 ml apa pentru fiert
  • Pentru sos:
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g unt
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500 ml supa(cea in care fierbem galustele si ulterior, legumele)
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri apa
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc:

Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei. 

Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe toate partile, pana cand se rumenesc bine, apoi le vom scurge de grasime si le vom pune intr-un vas cu capac, la loc caldut pana preparam si celelalte ingrediente.

Pentru galuste, taiem chiflele in cuburi si le punem intr-un vas incapator.

Tocam gogosarul tot in cuburi si il vom adauga peste chifle.

Punem uleiul si untul la incins si calim ceapa pana devine translucida, apoi o adaugam peste ingredientele din vas, cu grasime cu tot.

Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele si patrunjelul tocat si le rasturnam peste celelalte ingrediente.

Amestecam bine totul, cu mana, pentru a strivi bine bucatile de chifle, apoi adaugam piper, nucsoara si sare apoi treptat pesmetul, pana cand obtinem o pasta omogena.

Ne umezim mainile si formam galustele, cam de marimea unei nuci.

Punem 500 ml apa intr-un vas, pe foc, adaugam putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam galustele si le lasam sa fiarba la foc mediu 15-20 de minute, pana cand incep sa se ridice la suprafata.

Le scoatem apoi cu o spumiera, intr-un bol, le acoperim si le pastram tot la loc caldut.

Pentru sosul vanatoresc, curatam legumele, le spalam si le tocam mai marunte, apoi le punem sa fiarba in apa in care am fiert si galustele.

Le lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi te trecem prin blender impreuna cu supa in care au fiert, iar piureul format il punem din nou pe foc.

Intr-un bol, amestecam o lingura de mustar cu 1 lingura de faina si 3 linguri de apa rece, apoi adaugam acest amestec peste piureule de legume de pe foc. 

Adaugam si o frunza de dafin si lasam totul la foc incet, mestecand din cand in cand.

Caramelizam 1 lingura de zahar apoi adaugam  adaugam 50 gr unt si amestecam pana la topirea definitiva a zaharului.

Adaugam apoi pasta de rosii cu ardei copt, zeama de lamaie si vinul, iar dupa cateva minute, amestecam cele doua sosuri, condimentam dupa gust cu sare, piper si optional, nucsoara.

Asezam friptura si galustele pe un platou si le stropim cu acest sos.

Pe cat am muncit la acesste preparate, pe atat de bune mi s-au parut cand le-am servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pasta de rosii este optionala, sosul este foarte bun si fara aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi si 30 dinti usturoi