Quatre quarts

de - Andreea - in Prajituri, 18 Ian 2018 | 24394 vizualizari

COMENTARII (29)

- Andreea - 1

18.01.2018, 21:47

Ruxy

elucubratiiculinare 1

19.01.2018, 09:25

- Andreea - 1

19.01.2018, 17:39

navidad_2017 1

29.01.2018, 00:42

Pe cat de simpla reteta, pe atat de delicioasa prajitura... ca sa nu mai spun ca v-a iesit ca decupata dintr-o carte frantzuseasca cu retete tipice din Bretagne... In familia noastra se face de peste 100 de ani, fiind adusa din Franta de o strabunica scolita pe acolo pe la 1900 si exista chiar o gluma legata de ea. Anume, bunica (austriaca) din partea Tatii, ajunsa sa traiasca, printr-o ironie a soartei, intr-un orasel din Basarabia, si-a servit la un moment dat vecinele moldovence din "mahala" cu aceasta prajitura, dezvaluindu-le (banuiesc ca plina de importanta, dar si intr-o Romana nu prea curata) si numele: "quatre-quarts"... Replica a fost: "dar v-o ishit chiar tari molcutzi, di ci spuniti ca-i ca chiatra"?! Asa i-a si ramas numele, si acolo, dar si in familia nostra! Iar untul sarat e absolut obligatoriu (bretanii ar spune "neaparat cu sare de Guérande" ), altfel nu mai e "quatre-quarts" ci un simplu "pound cake" englezesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Raffaello