În revista " Ioana Secretele bucătăriei" am dat peste o reţetă de quiche cu broccoli, care m-a inspirat pentru realizarea acestui delicios quiche.
Broccoli se spală şi se rupe în bucheţele mici. In apă clocotită cu sare se pun broccoli, morcovii şi mazărea. Se lasă la fiert 10 minute apoi se scurg.
Se bat ouăle cu smântâna, se pun condimentele apoi se adaugă brânzeturile şi usturoiul zdrobit. Foietajul se întinde în tava de tartă unsă cu unt. Se pun legumele, roşiile scurse de ulei tocate, ardeiul tocat .
Se toarnă amestecul de ouă cu smântână.Tava se pune în cuptorul încins la 200 grade unde se coace 40 minute, pe treapta din mijloc a cuptorului. Pentru a fi siguri că tarta este gata se poate verifica cu o scobitoare (ca la prăjituri) . Dacă aceasta iese uscată înseamnă că preparatul este gata.