Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2011 | 7604 vizualizari

 

Daca e sarbatoare, e quiche! :) Mama a zis: "Zici ca-mi dai sa mananc lut :))" cand a vazut culoarea aluatului, dar i-am explicat: "Gustos, dar si sanatooosss!" :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina de secara
  • 7 lg unt rece, taiat cubulete
  • 2 lg margarina
  • 3 lg apa rece
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 fire usturoi verde
  • 4-5 fire leurda
  • 300 gr spanac congelat tocat
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • 1c smantana
  • 1c branza de burduf
  • 2 oua + 3 albusuri
  • 1/2c cascaval ras
  • 2 lgt marar
  • 2 lgt cimbru
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara):

Aluatul:

Framantam faina, sarea, untul si margarina atingand cat mai putin ultimele doua ingrediente in mod direct (cel mai bine e cu mainile cat mai infainate). Apoi adaugam apa. Facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem la rece cca 15min.

Umplutura:

Amestecam bine ouale, albusurile, branza, spanacul, leurda maruntita si condimentele. Intr-o tigaie, calim putin firele de usturoi taiate marunt, apoi adaugam ciupercile pana se inmoaie. Turnam peste compozitia de oua si potrivim gustul cu sare si piper.

Dupa ce scoatem aluatul din frigider, il intindem cat mai rotund intr-o foaie de cca 0.3 cm grosime pe care o asezam in forma unsa si tapetata cu faina. O intepam cu furculita pentru a evita umflarea ei din cauza aerului, punem peste ea hartie de copt si o umplem cu boabe de... orice leguma uscata (soia, fasole...) pentru a capata greutate. Coacem aluatul aproape de tot, apoi scoatem forma din cuptor si turnam umplutura. Dam forma din nou la cuptor, iar inainte cu 10min de a o scoate presaram cascavalul ras.

TIPS-URI

1

Se poate servi atat calda cat si rece.

2

Merge de minune cu ridichi :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti si ciuperci umplute