Quiche taraneasca cu ciuperci

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 8284 vizualizari

 

De ce taraneasca?... Pentru ca am schimbat putin ingredientele si in loc de cascaval am pus branza framantata de oaie :). Asta insa nu i-a schimbat gustul, si a iesit o tarta buna, buna. Dupa cum stiti, imi plac tare mult ciupercile si le pot manca la orice ora, in orice combinatie :D

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat foitaj (eu am folosit Bella)
  • 15 -20 de ciuperci champignon mai maricele
  • 3 cepe verzi
  • marar
  • cascaval ras sau in cazul meu branza framantata (cantitatea e in functie de preferinte )
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche taraneasca cu ciuperci:

Dezghetam aluatul si il asezam in tava unsa cu unt.
Eu am folosit o tava patrata, dar merge foarte bine in tava rotunda de tarta. Intepam aluatul cu o furculita si il acoperim cu folie de aluminiu pe care punem cateva boabe de fasole.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Spalam ceapa si ciupercile si le taiem marunt.
Incingem intr-o tigaie 3 linguri ulei de masline si 3 linguri de apa si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat adaugam ciupercile si lasam sa fiarba pana scade toata zeama. Potrivim de sare si piper iar la final adaugam mararul tocat marunt.
Dam deoparte sa se racoreasca.

Scoatem tava din cuptor si indepartam folia. Punem umplutura in tarta si nivelam.
Presaram deasupra branza framantata sau cascaval ras.

Batem ouale cu un praf de sare si adaugam apoi smantana. Turnam peste branza. Din aluatul ramas am taiat fasiute si le-am asezat peste tarta, formand un model :).

Dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem apoi din cuptor si lasam sa stea 10 minute, dupa care scoatem din tava si portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche taraneasca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

La Ancuta 1

27.06.2011, 10:28

Nina asa este. Chiar nu iti mai trebuie nimic altceva. Poate doar o prajitura, la desert

Bya Ralu 1

20.03.2013, 19:17

ce bine arata ancuta

La Ancuta 1

20.03.2013, 21:30

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida si pui