Racituri (piftii)

de cec in Porc, 4 Ian 2011 | 8326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 picioruse de porc
  • - un ciolan de porc proaspat
  • - o capatana de usturoi
  • - 3-4 morcovi
  • -1 felie telina
  • -2 cepe
  • -1 pastarnac
  • -1 cartof
  • -sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri (piftii):

picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc
picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa). Asta este toata cantitatea de apa, nu se mai adauga deloc. Se fierb la foc mic si se spumeaza des, ca sa ramana apa limpede.

Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza

Dupa ce scade pe jumatate si picioarerle sunt aproape fierte, se adauga zarzavatul

La cateva minute cartoful (pt a nu se zdrobi de tot) si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase

Cand carnea se desprinde de pe oase strecuram supa,

In supa rezultata se adauga usturoiul se lasa sa se racoreasca

curatam carnea de pe oase

si o punem in farfuri sau alte forme (eu am folosit galetusele de smantana)
se strecoara si se toarna supa peste carne
Se pastreaza la rece

Cam asa arata la final piftia pe care noi o mancam cu mamaliguta (iar sotul si cu sarmale)

luna trecuta am facut in 2 randuri, in unu din randuri am pus in tavitele in care a fost carnea tocata (ultima poza)

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (piftii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

cec 1

05.01.2011, 21:40

incep sa ma obisnuiesc cu noua pasiune

nadina73 1

05.01.2011, 23:53

cec 1

07.01.2011, 08:45

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne si cimbru