Rasfat cu ciocolata

de silvi0ara in Torturi, 13 Feb 2010 | 3752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 g ciocolata neagra
  • 140 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina esenta de rom
  • o priza sare
  • coaja rasa de portocala
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 linguri zahar
  • Pentru crema
  • 250ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar
  • 1 lingura rasa de ness
  • 100ml frisca lichida
  • arome dupa preferinta
  • visine din visinata (sau compot)
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • visine
  • frisca
  • Glazura
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasfat cu ciocolata:

Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.

Ciocolata rupta se amesteca cu frisca, zaharul, nesul, coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata, dar cu atentie sa nu fiarba. Se lasa la rece pentru 2 ore, apoi se bate bine cu mixerul la vireza mare. 100 ml frisca se bate bine, apoi se adauga in crema usor de sus in jos. Se lasa la rece.
Pregatire blat:

Ciocolata si untul se pun la topit, dar atentie sa nu fiarba. Galbenusurile se freaca bine cu 100 g zahar, vanilie si o priza de sare. Crema de unt se toarna usor peste galbenusuri, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu cele 3 linguri de zahar. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pergament, si se baga in cuptorul preancalzit la 180 g C pentru 25 - 30 de minute. Se lasa la racit. Se aseaza blatul pe un platou, se pune crema deasupra,apoi se aseaza visinile, carora le-am scos samburii (puteti folosi ce fructe din compot va plac).
Se lasa la frigider pana pregatim glazura:

Ciocolata se rupe se adauga frisca si untul si se pune la foc pana ciocolata s-a topit. Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna peste tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasfat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru"MAMA"