Rasol alb cu legume și muștar

de elucubratiiculinare in Vita, 21 Aug 2012 | 6182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file de rasol alb,
  • 1 linguriță boabe de piper,
  • 2 foi de dafin,
  • 500 g mix de legume (morcov, broccoli, conopidă),
  • 2 tije de țelină cu frunze,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors,
  • 2 linguri muștar clasic,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb cu legume și muștar:

Punem la fiert 1-1,5 litri de apă cu boabele de piper și foile de dafin. Când dă în clocot apa, adăugăm carnea și fierbem pentru 25-30 minute. Legumele le fierbem în apă cu sare pentru 10 minute, se scurg, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se scoate carnea din supă și se păstrează la cald. Legumele se călesc pentru 5 minute în unt, după care se condimentează cu sare și piper. Păstrăm frunzele de țelină pentru ornare, iar tijele le tocăm mărunt. Într-un castronel amestecăm uleiul de măsline cu muștarul, vinul alb și sucul de lămâie. Condimentăm sosul cu sare și piper.

Aranjăm pe farfurie rasolul alb și legumele. Stropim totul (atât carnea cât și legumele) cu sos de muștar și presărăm tijele de țelină tocate. Ornăm cu felii de roșii și frunze de țelină.

Servim imediat. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb cu legume și muștar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra