Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla

de simona72 in Porc, 22 Noi 2013 | 9630 vizualizari

 

O mancarica simpla si buna care merge de minune pe frigul care s-a lasat....

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc proaspat(am folosit eu) sau putin afumat
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • boabe de coriandru
  • 3-4 catei de usturoi
  • pt garnitura de cus-cus:
  • 1 cana cus-cus
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • 2 cani din zeama in care a fiert ciolanul
  • pt salata:
  • 1 sfecla rosie
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla:

Se pune ciolanul la fiert in apa cat sa treaca peste el. Luam spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam sare, boabele de piper, coriandru si foile de dafin si lasam la foc mic pana ce carnea se desprinde usor de pe os. Zdrobim usturoiul si-l punem la urma. Oprim 2 cani din apa in care a fiert ciolanul, o strecuram si fierbem in ea 1 cana cus-cus. Daca mai este nevoie mai completati cu apa, adaugati sare dupa gust si patrunjelul tocat marunt la urma.

Sfecla se spala bine, se usuca cu servete de bucatarie, se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.

Se desface din folie, se lasa sa se racoreasca, se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari sau se taie cubulete. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, zahar si otet balsamic.

Pofta buna!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Picior de porc cu sos de hrean si smantana