Rasol de porc in sos picant de rosii

de Merisor in Porc, 28 Iul 2013 | 14652 vizualizari

 

Ador sosurile de legume cu multe rosii si le combin cu orice fel de carne.
De data aceasta m-am oprit la rasol de porc pentru ca tare bine arata in alimentara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rasol de porc afumat
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 1 kg rosii coapte
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • boia iute de ardei
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 l apa
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de porc in sos picant de rosii:

Spalam bine rasolul de porc in mai multe ape caldute, apoi il feliem si il prajim in ulei pentru cateva minute pe ambele parti.

Il scoatem intr-o sita si lasam la scurs pana pregatim sosul.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o tocam julien, morcovul rondele iar ardeiul il tocam mai marunt, cubulete, iar usturoiul il presam..

Punem intr-un vas, pe foc, putin ulei si putina apa, lasam sa se incinda, adaugam ceapa si un praf de sare. Punem un capac peste vas si lasam sa se inabuse putin, mestecand din cand in cand.

Intr-un alt vas punem apa la fiert sa avem pentru a completa din cand in cand in sos.

Cand ceapa se inmoaie putin, adaugam morcovul, ardeiul si doua trei linguri de apa fiarta.

Rosiile curatate de pielite le trecem prin robot si le adaugam peste legumele de pe foc atunci cand morcovul se patrunde. Asezonam cu condimentele, mai adaugam putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc moale pana se ingroase putin, apoi adaugam usturoiul presat si feliile de jambon.

Mai lasam la fiert cam 10 minute dupa care stingem focul, scoatem foile de dafin si adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca sosul nu este suficient de gros, de consistenta unei smantani, se poate adauga o lingura de faina, diluata in putina apa spre finalul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc in sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc cu legume si sos de bere