O mâncare dietetică, de regim, dar foarte bună și pentru cei care nu au restricții alimentare.
Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei:
https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html
După ce s-a ales carnea de rasol de pe oase și s-a desfăcut, se poate servi imediat, cu legumele fierte în supă, ca fel principal de mâncare.
Se pun în farfurie două-trei bucăți din rasolul fiert, doi cartofi fierți, tăiați în jumătăți, ca să arate mai frumos, alături de rondele de morcovi, pătrunjel și țelină. Se condimentează cu sare și piper, se pun 25-30 grame de unt pe legume, cât sunt încă fierbinți, ca să se topească și se decorează cu pătrunjel tăiat mărunt.
Se poate servi cu o salată, după preferință.
1
Carnea de vită fiind mai tare, este necesar să o fierbeți suficient, pentru a fi bună de mâncat.
2
Dacă găsiți rasol de vițel, e de preferat, pentru că e mai fraged și fierbe mai ușor.
3
Carnea de rasol se poate asocia și cu alte legume fierte, dar cele fierte deja în supă sunt mai gustoase.
4
Legumele să fie calde când veți pune untul deasupra.
5
Rețeta se mai poate îmbunătăți răzuind deasupra legumelor cașcaval ras, sau telemea. Dacă folosiți telemea, nu mai condimentați cu sare.