Rasol de vită cu legume la cuptor

de diaconta in Vita, 28 Ian 2014 | 19873 vizualizari

 

Ne era poftă rău de aşa ceva.Necesită ceva timp de preparare,dar e deosebit de gustoasă împreună cu legumele,iar măduva este un deliciu,după cum bine se ştie.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii groase de rasol de vită
  • 3 morcovi
  • O gulie
  • O radacina mica de ţelina
  • 2 fire de apio (tulpini de ţelina)
  • O ceapa
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • Foi de dafin
  • Sare
  • Piper cu lamâie
  • boia
  • Fulgi de ardei iute
  • cimbru
  • Ulei
  • 200 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • Faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vită cu legume la cuptor:

Zarzavaturile le-am curatat si le-am taiat rondele(mai putin usturoiul,care l-am adaugat la urma)

Le-am calit cu putin ulei si  le-am transferat în vasul de lut ,în care urma sa le pun la cuptor.

Rasolul de vita,l-am condimentat,l-am dat prin faina si l-am prajit cu putin ulei.

Apoi l-am asezat în vas peste legume.

Am pus vinul si apa,am acoperit cu capac si am pus la cuptor.

La început am fixat temperatura la 200 de grade,dupa ce a început sa fiarba,am redus la 150 de grade.

L-am gatit  timp îndelungat la o temperatura joasa.

Am lasat cam 2 ore,dupa care am pus usturoiul,sucul de rosii si foaia de dafin.

Am mai lasat fara capac 30-40 de minute.

Timpul de pregatire depinde foarte mult de cat de frageda este carnea.

Se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura preferata.

 

 

S-aveţi pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vită cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol cu legume