Rasturnata cu ananas

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Mai 2011 | 4664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 250 g zahar
  • 180 g unt/margarina
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • Vanilie
  • 5 g praf de copt
  •  
  • 8 felii ananas
  • 200 g zahar brun
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu ananas:

Zaharul brun se pune intr-o  cratita la foc mic pana se topeste,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Intr-o tava(eu am avut cu peretii detasabili asa ca am tapetat-o pe exterior cu folie de aluminiu si am pus-o in tava mare de la aragaz) se aseaza feliile de ananas in cerc si peste se pune caramelul.

Intr-un vas inalt se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul,apoi se adauga ouale pe rand si se amesteca pana la incorporare. Jumatate din cantitatea de lapte se pune in compozitia de unt,apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt,restul de lapte si restul de faina.

Aluatul se toatna peste ananas si se niveleaza. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-45 minute sau pana se rumeneste deasupra.

Tava se scoate din cuptor si se lasa 10 minute sa se raceasca(eu nu am lasat-o si s-a crapat) ,apoi se rstoarna pe un platou( punem platoul deasupra tavii si rasturnam printr-o miscare brusca). Mai lasam 10 minute apoi taiem sau decupam

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si cocos