Rasturnata cu papaya

de ianculubita in Prajituri, 9 Dec 2014 | 4080 vizualizari

 

Mai raman putin pe peritoriul dulciurilor, stiu e post dar sunt persoane care din motive de sanatate nu tin.
Cand am fost in Franta cu problemele mele de sanatate, mi-a recomandat medicul ca macar o data pe saptamana sa consum acest fruct; ei,l-as consuma eu ca-i foarte gustos dar de unde,ca la noi se gaseste la cateva luni o data; asa ca,atunci cand am gasit, am cumparat mai multe si dintr-una am facut si un dulce ca altfel nu se putea.

 

INGREDIENTE

  • 1 papaya
  • 6 oua
  • 100 g unt topit
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu papaya:

Se pregateste o spuma tare din albusuri batute cu un praf de sare, zaharul brun, se adauga galbenusurile frecate putin apoi untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, cernuta si totul se amesteca cu lingura usor

Se face un caramel din 6linguri de zahar cu 2linguri apa,se rastoarna in forma de tort,se misca forma in asa fel ca sa fie acoperita cu caramel apoi se tapeteaza fundul formei cu felii sibtiri de papaya curatata de coaja si seminte si se rastoarna aluatul deasupra; la cuptor se lasa 30 min iar dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou si se toarna deasupra o glazura de ciocolata topita (optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu papaya" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]