Rasturnata cu portocala si morcov

de Valclaudia in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4340 vizualizari

 

culoare energizanta si un gust pe masura!

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 100 g. zahar pentru caramelizat
  • 1 morcov
  • 100 gr. unt la temperatura camerei
  • 1/2 pahar iaurt natural
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu portocala si morcov:

Spalam portocalele si le taiem rondele (cu tot cu coaja).

Asezam intr-o forma rotunda termorezistenta (eu am folosit un vas de yena) cca30 gr.zahar, asezam felii de portocale si peste acestea presaram restul de zahar alocat caramelizarii.

Dam tava de yena la cuptor la temperatura medie pana se caramelizeaza zaharul (180 grade cca 10-15minute).Eu am asezat din loc in loc printre feliile de portocale si niste morcov ras sa umplu spatiile libere.

In acest timp mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si praful de copt. Adaugam pe rand ouale,iaurtul (cca 2 linguri cu varf), morcovul dat pe razatoarea mica iar la final faina in ploaie.

Turnam acest amestec peste feliile de portocale caramelizate si dam forma la copt pana trece testul cu scobitoarea. (cca 30 min.)

Scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam imediat pe un platou (daca nu ne grabim riscam sa se intareasca caramelul pe peretii vasului si compromitem aspectul rasturnatei in sensul la feliile de portocale pot ramane lipite de vas).

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga si putina scortisoara sau se poate decora rasturnata cu frisca; noi am preferat sa o servim simpla, ni s-a parut foarte aromata asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu portocala si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

simona72 1

23.02.2014, 11:41

Azi m-ai dat gata!! Combinatii super faine si gust pe masura. Bravo!!

tiby 1

23.02.2014, 12:33

laura_n 1

23.02.2014, 15:40

foarte misto!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale