Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale

de Panacris in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 6896 vizualizari

 

Un dulce, super rapid și delicios!

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj de post Linco cca. 800 g,
  • gem de gutui Panacris cca. 100 g,
  • bețișoare de migdale cca. 50 g,
  • zahăr pudră.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale:

Alautul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se intinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri . În mijlocul fiecărui dreptunghi se pune o linguriță de gem și bețișoare de migdale. Se unesc laturile dreptunghiului, se răsucesc, ca și o fundiță. Se pun în tava tapetată cu foaie de pergament, se pune tava la copt, in cuptorul încins în prealabil ptr cca. 20 de minute. Se presara zahar pudra peste răsucele, cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate folosi miez de nucă, în loc de migdale,

2

gemul de gutui se poate înlocui cu gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

16.01.2014, 21:47

Woww! Dar n-am gem marca PanaCris...cum fac?

mihaelar63 1

16.01.2014, 23:40

Ce bine arata invartitele !!!

Panacris 1

17.01.2014, 08:04

Ruxy, păi ne întâlnim la o cafea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]