Rata cu varza, frageda si delicioasa este un fel de mancare clasic, apreciat pentru gustul sau bogat si reconfortant, care imbina perfect aroma suculenta a carnii de rata cu dulceata si consistenta delicata a varzei. Aceasta reteta simpla si savuroasa aduce in farfurie o explozie de arome si texturi, oferind o experienta culinara de neuitat. Carnea frageda si suculenta a ratei se imbina armonios cu aroma dulce si usor amarui a varzei, rezultand un fel de mancare reconfortant, ideal pentru a fi savurat in zilele reci de toamna sau iarna. Cu putin efort si cateva ingrediente simple, poti pregati acasa aceasta delicioasa reteta de rata cu varza si te vei bucura de gustul autentic al unei mese traditionale, gata sa incante papilele gustative si sa aduca un zambet pe fetele celor dragi!
Cum se prepara Rata cu varza, frageda si delicioasa
Pentru inceput, punem carnea de rata la fiert (dupa ce am spalat-o foarte bine, in mai multe ape), intr-o oala, pentru aproximativ o ora si jumatate. (carnea de rata necesita un timp de fierbere mai mare) Intre timp taiem varza foarte fin (fideluta) si o punem la fiert impreuna cu carnea.
Calim ceapa cu sucul de rosii/bulionul in putin ulei, luand in calcul faptul ca rata lasa foarte multa grasime (daca aveti probleme cu fierea adaugati si 500 ml apa fierbinte). Cand a fiert si varza, adaugam borsul acru impreuna cu prajeala si condimentele, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba in continuare la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute. La sfarsit adaugam putin cimbru si verdeata
Se poate servi cu mamaliguta si ardei iute! Pofta buna!
Recomandam si mazare cu carne de rata.