Rata in sos de vin rosu

de elucubratiiculinare in Rata, 16 Mar 2014 | 6735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane de rață
  • sare
  • piper negru
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 400 ml vin roșu
  • 2 linguri gem/dulceață de afine
  • 4-6 cartofi
  • pătrunjel verde
  • 1 sfeclă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata in sos de vin rosu:

Încingem cuptorul la 190 grade C. Condimentăm copanele de rață cu sare și piper negru măcinat. Spălăm bine cartofii - în cazul în care-i lăsați în coajă cum am făcut eu. Se taie în jumătăți sau sferturi în funcție de mărimea lor.

Punem copanele de rață împreună cu cartofii într-o tavă. Adăugăm cățeii de usturoi și presărăm rozmarinul. Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru aprox. 1 oră. Nu e nevoie de ulei pentru că se va topi toată grăsimea de pe copanele de rață.

Într-o crăticioară amestecăm vinul cu dulceața de afine și punem la foc mic pentru 5 min. Când copanele de rața sunt gata se scot din cuptor, se așează în altă tavă și se toarnă sosul peste ele. Se mai dau la cuptor pentru 15 minute, stropindu-le din când în când cu sos.

Cartofii se păstrează la cald până la servire. Servim cu cartofi pe care putem presăra pătrunjel verde proaspăt tocat și salată de sfeclă roșie varianta Ivarianta II sau varianta voastră preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata cu varza